home biografie kunstwerken activiteiten publicaties agenda contact
 

Kunstenaar Piet van Riel uit Oosterhout in de voetsporen van Karel Appel


In Slot Zeist is zondag de opening van de tentoonstelling van Piet van Riel. De kunstenaar uit Oosterhout is vereerd met de uitnodiging om zijn werk in het prachtige kasteel te exposeren. Onder meer Karel Appel, Jan Toorop en Carel Willink gingen hem voor.

"Dat Piet van Riel uit Oosterhout ook in dat rijtje staat, dat is toch bijna niet te geloven", zegt de Brabantse schilder verwonderd over zichzelf. Hij beschouwt het als een kroon op zijn werk.


Afgezonderd in watertoren van Made

Van Riel zit al ruim 40 jaar in het vak. Voor de expositie in Zeist wilde hij zich voorbereiden. Daarom zonderde hij zich vier maanden af in de watertoren van Made.

"Bij mij thuis in het atelier is het altijd een zoete inval en dat leidde me te veel af", zegt Van Riel. Bij toeval kwam hij in de watertoren terecht, die niet meer in gebruik is en al een tijdje leegstaat. De tweede verdieping werd zijn tijdelijke atelier. "De deur op slot en de telefoon uit. Het heeft zijn vruchten afgeworpen."

'Goddelijk licht'
De toren was voor Van Riel een ideale locatie: "Dicht bij de zon, die is voor mij als een God." Met zijn kleurrijke werken hoopt Piet vrolijkheid te brengen bij de mensen. "Maar de kijkers mogen mijn werk ook lelijk vinden", zegt Piet, "als ze er maar iets van vinden."Bron: Omroep Brabant

Atelier Artotheek Riel 2013 | All rights reserved